5 heerlijke bierkleuren

De onderstaande schaduwnamen zullen de bierliefhebber zeker weten. Dit zijn de meest gegeten bieren die in verschillende variaties worden uitgebracht. Mensen die meer willen weten over deze bieren, moeten verder lezen. Misschien ontdek je zeker gloednieuwe waarheden over je favoriete bier.

Blond

Goudhaar bier dankt zijn naam aan de goudgele kleur van het bier. Deze bieren zijn zowel vers als zacht van smaak doordat ze minder sprongen hebben dan diverse andere bieren. Goudharig bier wordt ook wel eens omschreven als een heerlijk bier. Daarom is blond bier vooral prominent aanwezig in het zomerseizoen. Goudharig bier valt onder de speciaalbieren van hoge gisting. Het is een Belgisch bierontwerp en het alcoholpercentage varieert tussen 6% en 9%.

Amber

Bruinachtig geel bier is een minder bekende tint aangezien dit bier eigenlijk geen sleutel op zich is. Toch zijn deze koperkleurige bieren redelijk bekend. Het bruingele bier dankt zijn schaduw aan de lichte mouten die in het ontwikkelingsproces worden gebruikt. Het bier is kruidig ​​van voorkeur en heeft een lage tot gereedschapsbitterheid. De alcoholpercentages van deze bruingele bieren variëren van 4,4% tot 6,1%.

Bruinachtig

Bruin of donker bier dankt zijn naam natuurlijk aan de donkerbruine kleur van het bier. In het verleden werd puur bruine mout specifiek gebruikt in het brouwproces, maar dat is tegenwoordig anders. Het bier is gemaakt met bleke mout waar we donkere mouten aan toevoegen. Dit geeft bruin bier een aangename afdronk en is ook bijzonder populair bij vrouwen. Het alcoholgedeelte varieert van 4% tot 6%.

Zwart

Zwart bier is een Duits pilsener met een niet-transparante zwarte tint. Alleen donkere mouten worden gebruikt in het ontwikkelingsproces van deze bieren. Zwart bier heeft een lage gisting en ook het alcoholpercentage varieert van 4,5% tot 5%. Het bier heeft een brandende bittere voorkeur met een gereduceerde zoete afdronk en ook de geur bevat geuren van de gebrande mout.

Rose

Rosébier dankt zijn naam aan de rozerode tint. Het bier heeft een frisse en ook zoete smaak die vaak doet denken aan framboos, kers of aardbei. Het is een licht bier dat vooral in het zomerseizoen bedwelmd wordt. In eerste instantie is een rosébier een witbier waaraan tijdens het brouwproces vruchtensappen worden toegevoegd. Hierdoor ontstaat de fruitige voorkeur. Het alcoholpercentage van rosébier ligt vaak rond de 3%.

 

Similar Articles

Comments

populair