Zorg ervoor dat uw bedrijf opvalt!

Door de toenemende concurrentie en het online aanbod moeten bedrijven steeds harder werken om bij de consument binnen te komen. Online zichtbaarheid vergroot de naamsbekendheid, waardoor de kans groter is dat consumenten aan jouw bedrijf denken wanneer ze één van je producten of diensten nodig hebben. Bedrijven spenderen dan ook een klein kapitaal om zo goed en prominent mogelijk zichtbaar te zijn online.

Maar niet alleen online zichtbaarheid is belangrijk!

Misschien heb jij een fysieke winkel, waar klanten naar toe komen voor je diensten of producten. Het is belangrijk dat deze ook opvalt. Er is niets zo vervelend voor een consument dat ze moeten zoeken naar het juiste pand.

Vlaggenmasten als herkenningspunt

 Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kiezen voor vlaggenmasten bij hun locatie. De voornaamste reden is ‘zichtbaarheid’. Een grote, wapperende vlag trekt de aandacht van voorbijgangers. Deze hebben dus een hoge attentiewaarde en vallen misschien wel meer op dat die online banner waar de consument direct aan voorbij scrolt.

Een andere reden is herkenning. Klanten die op zoek zijn naar jouw filiaal rijden in veel gevallen via de navigatie. Wanneer zij in de buurt van je filiaal komen, waar een aantal vlaggen hangen zorgt dit voor herkenning. We kennen allemaal wel het gevoel dat je in de auto richting een nieuw bedrijf toe rijdt en de navigatie aangeeft dat de locatie zich aan de rechterkant van de weg bevind. Je kijkt langs de gebouwen, op zoek naar een herkenningspunt. Wanneer je het bedrijf gevonden hebt geeft dit een geruststellend gevoel. Vlaggen kunnen hierbij helpen!

Het doel van bedrukte vlaggen

Zorg er voor dat vlaggen bedrukt worden in de huisstijl kleuren voor herkenning en uitstraling. Het is voor bedrijven belangrijk dat zij uniform naar buiten treden, zowel online als offline. Goede voorbeelden hiervan zijn o.a. Leen Bakker, Welkoop en Gamma. De huisstijl kleuren komen terug op de website, in hun reclames en dus ook de vlaggen. Hierdoor wordt er een herkenbare eenheid gecreëerd . Ditzelfde geldt voor jouw bedrijf.

Bedrukte vlaggen geven je de mogelijkheid om jouw huisstijlkleuren te tonen aan de consument. De limegroene letters die online gebruikt worden kun je in dezelfde hoedanigheid en kleurstelling laten drukken op de vlaggen. Wanneer mensen bij je filiaal arriveren, correspondeert dit met hetgeen ze online gezien hebben.  Dit geeft vertrouwen.

Vlaggenmasten geven een professionele uitstraling

Naast zichtbaarheid en herkenning  zorgen vlaggenmasten ook voor een professionele uitstraling. Een serie strakke vlaggenmasten met een wapperende vlag geeft je klant direct een goed en vertrouwd gevoel.  Vlaggenmasten dragen dus bij aan de professionele uitstraling van je bedrijf. Zorg er dan ook voor dat de vlaggen er altijd netjes bij hangen en de masten in optimale conditie zijn.

Denk dus bij ‘zichtbaarheid’ niet alleen aan online zichtbaarheid, maar ook aan de fysieke zichtbaarheid van je filiaal.

Similar Articles

Comments

populair